ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ

Η Νευροανάδραση είναι άσκηση του εγκεφάλου. Παρατηρούμε τον εγκέφαλό σας σε δράση από στιγμή σε στιγμή καταγράφοντας τα κύματα του εγκεφάλου. Σας παρουσιάζουμε την δραστηριότητα του εγκεφάλου και σας βοηθάμε να την αλλάξετε ανταμείβοντας τις μετατοπίσεις προς μία πιο κατάλληλη και σταθερή κατάσταση του εγκεφάλου. Είναι μια βαθμιαία διαδικασία εκμάθησης.

Η Νευροανάδραση είναι εκπαίδευση στην αυτο-ρύθμιση.

Η καλή αυτο-ρύθμιση είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου. Η εκπαίδευση στην αυτο-ρύθμιση ενισχύει τη εύρυθμη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει τη διανοητική απόδοση, το συναισθηματικό έλεγχο και τη νευροφυσιολογική σταθερότητα.

Με την Νευροανάδραση στοχεύουμε στην βιοηλεκτρική λειτουργία του εγκεφάλου, η οποία πραγματικά είναι ένα σημαντικότερο θέμα από την χημική ανισορροπία για την οποία μιλάνε συχνά. Ενδιαφερόμαστε για τα εσωτερικά ρυθμιστικά δίκτυα του εγκεφάλου και εκπαιδεύουμε τα δυσλειτουργικά δίκτυα του εγκεφάλου. Απλά με την ανίχνευση της δυσλειτουργίας του εγκεφάλου μέσω του ΗΕΓ, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλο να λειτουργεί με ενισχυμένη σταθερότητα και βελτιωμένη λειτουργικότητα.

Επίσης, η Νευροανάδραση είναι σαν να τοποθετούμε τον εγκέφαλο σε κάποιο μηχάνημα γυμναστικής με σκοπό να εξασκεί συνεχώς ορισμένες ρυθμιστικές λειτουργίες. Αυτό αφορά μια ευρεία ποικιλία λειτουργικών διαταραχών.

Σε περίπτωση οργανικών παθήσεων του εγκεφάλου, στόχος είναι η καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, παρά η θεραπεία της πάθησης. Όσο αφορά προβλήματα δυσλειτουργικότητας, θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει μια ασθένεια που πρέπει να θεραπευτεί, και η αυτο-ρύθμιση μπορεί άριστα να αποτελεί μία πλήρη θεραπεία.

Άτομα κάθε ηλικίας μπορούν να ωφεληθούν από την ΗΕΓ εκπαίδευση. Η Νευροανάδραση μπορεί να βοηθήσει σε ποικίλα προβλήματα παιδικής ηλικίας συμπεριλαμβανομένης της ενούρησης, τους εφιάλτες, την διάσπαση προσοχής και άλλες μορφές αποδιοργανωτικών και ενοχλητικών συμπεριφορών. Η Νευροανάδραση μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους που παλεύουν με το άγχος και την κατάθλιψη ή τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ. Για τους ενηλίκους, η Νευροανάδραση μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα των σωματικών και συναισθηματικών προβλημάτων όπως είναι οι ημικρανίες ή και το μετα-τραυματικό στρες. Η Νευροανάδραση μπορεί να βοηθήσει τον οποιονδήποτε να διατηρήσει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου του στην τρίτη ηλικία. Ακόμα και άτομα με μεγάλα επιτεύγματα χρησιμοποιούν την εκπαίδευση μέσω του ΗΕΓ για να ενισχύσουν τις ικανότητες τους στον αθλητισμό, στις επιχειρήσεις και τις τέχνες.

Τα ηλεκτρόδια συνδέονται με το κρανίο με πάστα ΗΕΓ και καταγράφουμε έπειτα τα κύματα του εγκεφάλου. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν περιλαμβάνει την εφαρμογή οποιοσδήποτε τάσης ή ρεύματος στον εγκέφαλο, έτσι είναι εξ ολοκλήρου μη επεμβατική.

Ένας υπολογιστής επεξεργάζεται τα κύματα του εγκεφάλου και εξάγει ορισμένες πληροφορίες από αυτά. Σας παρουσιάζουμε την αυξομείωση και την ροή των κυμάτων του εγκεφάλου σας, και τις συγκεκριμένες πληροφορίες που λαμβάνουμε από αυτά, σε μορφή τηλεοπτικού παιχνιδιού (νΐςίβο 93ΓΠβ). Σας καθοδηγούμε πώς να παίξετε το τηλεοπτικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας μόνο τα κύματα του εγκεφάλου σας. (Ο καθένας μπορεί να το κάνει). Οι συγκεκριμένες συχνότητες των κυμάτων του εγκεφάλου που ανταμείβουμε και οι θέσεις των ηλεκτροδίων στο κρανίο είναι μοναδικές σε κάθε άτομο.

Με την επιτυχή εκπαίδευση μέσω της Νευροανάδρασης, τα φάρμακα που στοχεύουν στη καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μπορεί να μην είναι πλέον απαραίτητα, ή μπορεί να επιτευχτεί μείωση της δόσης, καθώς ο εγκέφαλος αναλαμβάνει το ρόλο της αυτο-ρύθμισης. Είναι σημαντικό για τους θεραπευόμενους να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό τους σχετικά με την Νευροανάδραση και τα φάρμακα τους.

Η Νευροανάδραση δεν διδάσκεται ακόμη στις περισσότερες Ιατρικές Σχολές ή σε Προγράμματα Ψυχολογίας. Πολλοί επαγγελματίες επομένως δεν είναι ενημερωμένοι για τις δυνατότητες αυτής της μεθόδου.

Ένας από τους στόχους μας στο Ινστιτούτο ΗΕΓ είναι να καλύψουμε αυτό το κενό προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες πληροφορίες και εκπαίδευση στην Νευροανάδραση.

ομιλιες / αρθρα για την Νευροαναδραση

error: Content is protected !!